április 21, 2011

HÁT NEM AZ-É A BÖJT?
"Hát nem ez-é a böjt, amit én kedvelek: hogy megnyisd a gonoszságnak bilincseit, az igának köteleit megoldjad, és szabadon bocsásd az elnyomottakat, és hogy minden igát széttépjetek?

Nem az-é, hogy az éhezőnek megszegd kenyeredet, és a szegény bujdosókat házadba bevigyed, ha meztelent látsz, felruházzad, és tested előtt el ne rejtsd magadat?

Akkor felhasad, mint hajnal a te világosságod, és meggyógyulásod gyorsan kivirágzik, és igazságod előtted jár; az Úr dicsősége követ.

Akkor kiáltasz, és az Úr meghallgat, jajgatsz, és ő azt mondja: Íme, itt vagyok. Ha elvetended közüled az igát, és megszűnsz ujjal mutogatni és hamisságot beszélni;

Ha odaadod utolsó falatodat az éhezőnek, és az elepedt lelkűt megelégíted: feltámad a sötétségben világosságod, és homályosságod olyan lesz, mint a dél."
Ésaiás 58: 6-10


8 óra utazás oda vissza, hogy egy pár órát együtt lehessünk kedves Tóth bácsiékkal. Tóth bácsi évei száma szerint, lelki pásztorunk a 90-ik zsoltárt olvasta föl.
Gyerekek, fiatalok, középkorúak, idősek egy kézre dolgozva, az sem számított, hogy kint esett az eső "és jól esett," hogy bent cseppet nem rontott a hangulaton.
Tóth néni május 1-én tölti a 88, és ha az Úr megtartja őket, július 4-én, 67 éves házassági évfordulójuk következik.

Köszönöm mindazoknak akik időt, energiát szántatok erre az útra és eljöttetek!

MINDENÉRT ISTENÉ A DICSŐSÉG!

ui: Rebának köszönöm a fényképet.


1 megjegyzés: