november 01, 2009

Miért fiatalnak lenni?

Kedves Iri kért meg, hogy le írjam, meg osszam veletek gondolatomat e téma felől. Nagyon tetszik az Iri bejegyzése amit le irt erről a témáról. Sok mindenben egyet értek Irivel különösen a szinessel kiemelt bekezdésekkel amit nem fogok megismételni.
Egy idősök vagyunk férjemmel, sokáig azt mondta amikor kérdezték tőle, hogy hány éves, hogy 10en8. De nőttek a gyerekek és már nem mindenki hitte el.
Ha a házassági éveket is lehet egy ember öltőnek számítani akkor tényleg fiatalok vagyunk, 21:)
Vagy legalább is annak érezzük magunkat.
Rég volt amikor érettségiztem, de most is szeretek tanulni. Élvezet volt vissza menni az iskola padjaiban egy egy tanfolyamot elvégezni. Szeretek időt tölteni a szabadban akár sportolni is a gyerekekkel, ugrokötelezni meg stb.
Számit a dolgokhoz való viszonyulás is ahhoz, hogy az ember fiatalos maradjon, optimizmus, derűlátó, gondolok itt a problémákra.(zárójelben, anyukám 81, a látásán nem lehet segíteni, de nagyítóval olvas egy egy ige verset és memorizálja, vagy akár éneket), nagybátyámék a 65 éves házassági évfordulót ünnepelték ez év júliusában és fiatalosnak érzi magát. Megelégedett, hálás ami szintén szükséges a fiatalos tartáshoz. "Ha az Úr nem építi a házat, hiába fáradoznak annak épitöi", ez a gondolkozás mód is csak az Úrral lehetséges. Ezt szerettem volna meg osztani veletek s ha jónak látjátok Jutka és Rebi írjatok ti is erről valamit.



Tóth György(anyukám testvére) és felesége Mariska, 65 éves házassági évfordulón július 4-én.
('69 ben vándoroltak ki az egyesült államokba, Mariska néni az USAban született, nagybátyám amikor tette le az állampolgári vizsgát azt a kérdést tették föl neki, hogy tudja, hogy mit ünnepelnek július 4én(fölszabadulás napja Amerikában)? Természetesen tudta de azt is megjegyezte, hogy a házassági évfordulójukat:))





3 megjegyzés:

  1. Ez igazan nagyon szep volt,koszonom hogy feleltel keresemre.Olyan jo erzes ebben a zullott vilagban ilyen aldott horgonyokat latni.

    VálaszTörlés
  2. köszi hogy leirtad!Ez olyan szép:)

    VálaszTörlés
  3. megpróbálok kérésedre írni, csak ritkuljanak az események.

    VálaszTörlés